Boost je immuniteit met Kippenbouillon
Kippenbouillon is krachtvoer, het boost je immuniteit en helpt je vlugger herstellen bij ziekte of na een (langdurige) ziekte.
Grootmoeders kippenbouillon kent zijn origine in de Chinese gezondheidsleer. Aan zieke of herstellenden wordt deze bouillon op doktersvoorschrift gegeven, met al of niet toevoeging van Chinese kruiden.
Kippenbouillon ondersteunt vooral het Aarde element (maag/milt). Het heeft een harmoniserende werking op het digestief systeem op een zodanige manier dat de herstellende vlug meer energie ervaart. Immers is deze bouillon een krachtbom aan voedzame stoffen en, niet onbelangrijk, licht verteerbaar. Op die manier worden de voedzame stoffen vlug opgenomen in het lichaam en kunnen ze hun healende werking verrichten.
Kippenbouillon is heilzaam bij verkoudheden, griep, longproblemen, allergieen en ook na operatieve ingrepen en bij chemo behandeling.
Hoe maak je kippenbouillon:
- neem het karkas (met nog restanten vlees) van een biologisch gekweekte kip, samen met de poten
- doe in een grote kookpot met koud water
- voeg toe: wortel, ajuin, groene selder, look. Eventueel kan je nog andere groenten toevoegen bv raapjes, pastinaak, venkel, prei...
- voeg toe: 3 soeplepels wijn- of ciderazijn, dit zorgt ervoor dat de mineralen uit de botten vrijkomen
- voeg toe: zwarte peper, kruidenbuiltje van verse tuinkruiden
- 3 uur zachtjes laten sudderen op het vuur
- zeven en je bouillon is klaar
- Warm drinken!
Geniet ervan! 🙂